Estonija? Mala malca!!!

Sprva povsem običajno leto v katerem smo preverili staro leto in si zadali cilje za novo. O poletnem potovalnem taboru ni bilo niti pomislekov, saj so bili pred nami še vsi letni časi o katerih bi lahko razmišljali. Pa vendar… Naša ekscelenca, klanovodja Alen,  je že kmalu prejudiciral, česa vse se bo lotil ghetto klan, Ismet Blokov,  iz Fužin skozi leto in prav tako tudi na koncu, vrhuncu, takorekoč ejakulaciji skavtskega leta… POLETNEM TABORU …

_

Ekspresno nam je klanovodja zaupal, da ima v načrtu odpravo na mednarodni tabor v Estonijo, ki se odvija na vsaka 4 leta. V si eksaltirani smo v en glas zaklicali: Tut mi č’mo tm bit! … nevedeči kaj vse naš še čaka do odhoda in ”tm gor”. Malim ljudem so se porodile velike misli, kot naprimer:  Estonke/ Estonci J No pa sej ne bojo sam oni… Vsak je razmišljal o nasprotnem spolu iz drugih držav, predvsem skandinavskih (Švedska, Norveška, …) pa tudi ostalih (Danska, Nemčija, …). Za to pa je bilo potrebno zbrati marsikaj, predvsem denar.

Za ”vladarja sveta” smo najprej poprosili starše, vendar je bil celoten zalogaj prevelik. Pošiljali smo prošnje na vse konce in kraje Slovenije ter širom sveta za subvencioniranje ali kar donacijo finančnih sredstev. Padla pa je slednja odločitev. Pridelali smo si ga kar sami, s pomočjo različnih akcij. Med akcijami je bila tradicionalna Luč miru iz Betlehema, s katero smo klanovci poskrbeli, da je mir zajel najprej ”pandemonij”, ljubljansko četrt Fužine in kasneje ostale okoliške župnije (Žale, Polje, Zalog, …).

Med najodmevnejšimi akcijami pa je bilo sodelovanje na sprevodu Dedka Mraza, skozi ljubljansko mestno jedro. Našemljeni v različne miroljubne živali smo v sprevodu podali razdeljevat sŁatkiše ter tako delili otrokom radost, srečo, … J Med tem smo se prepotili ali po domaĆe: ”ZašvicaŁ FuŁ!”

Seveda pa letos nismo izpustili jesenovanja, zimovanja in ostalih prečudovitih izletov polnih dogodivščin, kateri so minili brez, niti najmanjših, ekscesov in polni zgodb, ki jih bomo pripovedovali našim otrokom,  morda tudi vnukom ★

_

Družba, shall we go now?

_

Tervitused!

Sinu klann,

Klan Karibu Team

3 misli o “Estonija? Mala malca!!!

 • Avatar
  3. 7. 2009 pri 15.12
  Permalink

  miš ”OD” 2 metra 😀 trebuh me boli 🙂 uhhh

 • Avatar
  2. 7. 2009 pri 15.48
  Permalink

  Men je bil Mučič najbolj smešen, kao MIŠ OD 2 METRA 🙂 hahahaha

 • Avatar
  2. 7. 2009 pri 15.45
  Permalink

  KOLAR … komentiraj !!! 😀 hehe

Komentarji so onemogočeni.