Zaključni izlet čete v Rožni dol

Tako je bilo…

13./14. junija se je četa Mulci na zeleni ulci potepala v okolici Rožnega dola (zelo zelo blizu Semiča) v želji preživeti dan in noč kot naš veliki junak Bear Grylls. Vse se je začelo, tako kot zmeraj, na naši odlično ozvočeni in super urejeni želežniški postaji v Ljubljani. Nakup kart, vkrcanje na prepoln vlak, dvourna vožnja do Rožnega dola. Takšno je bilo sosledje dogodkov po zboru in nakupu kart.

Po enournem ležernem čakanju na želežniški postaji v Dolu in crkljanju mlade mačke, sta  naša dva požrtvovalna klanovca (slava vama!) le prišla in tako smo se naposled le odpravili proti našemu cilju, bajerju v vasici Potoki. Smešna imena, ni kaj!

Na našo žalolost so si neznani dolenjci izbrali isti dan in lokacijo za svoja praznovanja in neznane rituale, v katerih so, zopet ne vemo zakaj, nenehno nagibali steklenice in pili nekašno čudno rozasto – rdečo tekočino. Baje se ji reče nekaj na Cvij…ne vemo kaj. To nas vseeno ni zmotilo in odvrnilo od naše misije: poiskati primeren prostor in si postaviti nov Hilton hotel s petimi zvezdicami v obliki kvadra in zeleno streho.

Blaž in Policaj sta strumno prevzela vajeti v svoje roke in si razdelila delo. Poziciji arhitekta in gradbenika sta bili tako zasedeni. Ostali s(m)o morali postati navadni fizični radniki in tako nam je uspelo zgraditi pravo eko hišo.Kaj hišo, dvorec!

Normalen človek rata lačen, zato se je človek z jeklenimi meči odpravil po hrano. Z enim zamahom je pokončal kravo, jo odrl in predal drugemu, ki jo je ekspreno pripravil za žar v obliki nekašnih svaljkov. Bear bi bil ponosen!

Bear si tudi privošči oddih in normalno je, da ga oboževalci posnemamo. 1 minutni pohod do Bajerja je rezultiral v kopanju v odlični vodi in odličnem ambientu. Trebuh nas je bolel ob spremljanju hilarčnih poizkusov L.M priti nazaj na jez. Zares hilarični prizori! Puk of the day je bil znan 🙂

Dan smo zaključili z večerom ob ognju. Nekateri (večina?) pa kar s celonočnini pogovori. Zjutraj pa vstat, zajtrk, jutranje kopanje in polet nazaj v Ljubljano.

Bilo je lepo.

Slika = 10 besed. Naj govori.

Več slik v kratkem v galeriji.

3 misli o “Zaključni izlet čete v Rožni dol

 • Avatar
  3. 7. 2009 pri 15.14
  Permalink

  aja LM, to sem bil jst 🙂 aJJAAAAAA 😛 🙂

 • ruzic
  2. 7. 2009 pri 23.49
  Permalink

  Ja oprosti, samo če ne moreš prit na en zidek si res puko hahaha 😀 😀

 • Avatar
  2. 7. 2009 pri 22.08
  Permalink

  hud člank … jst ti dam 5 GOJZARJEV 😀 😀 😀 SMEH
  kwa pa ta glede hilaričnih poskusov LMja ??? to pa je bil puk of the day 🙂

Komentarji so onemogočeni.