Stična 2009 in skavti

Srečanje skavtinj in skavtov v Stični na pokopališču med odmorom je postalo že tradicionalno. Tam se zberemo, da molimo za pokojne skavtinje in skavte ter da se srečamo vsi tisti, ki smo na raznih skavtskih aktivnostih kadarkoli prišli skupaj in bi radi skupaj obnovili nekaj lepih spominov.

Ker so organizatorji lani prepovedali vstop na pokopališče, bomo seveda spoštovali to odločitev in se dobili drugje, in to v glavnem odmoru za malico (ok. 13 ure).

Dobimo se ob 13.00, pred vhodom na pokopališče.

Prav je, da se srečamo v skavtskem kroju. Razumljivo je, da mnogi skavti, ki potujejo v Stično s svojo župnijo ali kot animatorji, ne nosijo skavtskega kroja, pač pa samo rutko. To je znamenje, da smo ponosni, da smo skavti/-inje. V tem primeru naj skavt/-inja skavtsko rutko nosi spoštljivo in ponosno, za skavtsko srečanje ob odmoru pa, če je seveda možno, naj si nadene kroj. Tudi sicer vabljene vse skavtinje/skavti v Stično, udeležimo se delavnic, skupnega dela za samostanom in predvsem sv. maše. V cerkvi bodo na razpolago tudi duhovniki za zakrament spovedi. Naj noben skavt/-inja ne poseda s steklenico alkohola, pohajkuje brezciljno po Stični in se izogiba programu, z rutko ali brez. V tem primeru raje ostanimo doma.

Bodite pripravljeni!