Četa srečno prišla iz krimskih gozdov…

Kdor je zamudil, mu je lahko žal 😉 Ker slike povejo več kot sem zmožen napisati, je tukaj samo hiter povzetek dogajanja 😉

Prejšnji vikend (24./25.4) se je četa fužincev potikala po krimskih gozdovih. Naš cilj je bil v dveh dneh priti iz Rakitne preko Krima do Iške vasi. Vmes pa skavtski izpiti in bivakiranje. Mormo rečt, da nam je kar uspelo 😀 Dobili smo se v soboto zjutraj, nakupili še hrano, ki nam je manjkala in se odpeljali do Rakitne kjer sta nas že čakala Simon in Domen (bagerček :D).

Vajeti, ok zemljevid in kompas, so prevzeli starejši in nas uspešno popeljali do prve lepše jase, kjer smo imeli devetdnevnico za birmance. Sredi gozda, polno ptičjega petja. Res lepo. Žal nas je Simon po maši zapustil, mi pa smo odkolovratili naprej. Čez gozd naravnost naprej (zmanjkalo potk hehe) dokler nismo prišli do hranilnice za živali, malo naprej pa je bila cesta po kateri smo dosegli tudi vrh Krima.

Na vrhu pa malo sončenja, požigalništva, bedarij in podobnih stvari. Do Gornjega Iga smo se odpravili po kakšni urici poležavanja. Mesto za bivakiranje smo našli nad vasjo Gornji Ig, zelo lep prostor, ravno in na samem, kurjave pa na pretek. Kaj bi si taprav skavt še bolj želel? 🙂 Ok, hrenovke pa twist, sam jih ni bilo hehe.

Hitro smo preverili kaj smo se naučili preko leta na vodovih sestankih in ugotovili, da znanje šepa predvsem pri splošnih stvareh, kot so zakoni, molitev, kreposti ipd. Praktična skavtska znanja so pa tip top. Pohvaljeni!

Bivaki so se postavili hitro, sicer z manjšimi problemi, ampak je zato ta velik bivak bil res trden. Stoji tudi s prerezanimi štrikci. Svaka vam čast, dobr je bil. Med postavljanjem se je večerja že kuhala (makaroni, ITAK!). Sej ne morš, da vrjamš ampak makaroni niso bili (preveč) razkuhani. In na srečo na dnu ni nastal pire, zgoraj pa čisti al dente haha (Menina pa take fore).

Ok, po večerji smo se igrali požigalca in imeli večer ob ognju kjer so Aljaž in brata Bobnar prejeli nagrado za sodelovanje pri Očistimo Slovenijo. Luna je svetila na polno, živali se niso oglašale (še). Zakaj se pol ne bi šli vpihovanje sveče? Razdelitev v dve skupini in ajde gremo. Prva runda minila brez problemov. A če rečem, da je Šaponja drugi Materazzi je to kej čudnega? 😀 Kristina je kr čutila kako je to hehe. Druga runda pa se je prekinila takoj po pisku za začetek, ker je Aljaža presenetil nek velik pes (STRAN, BEJŽ STRAN, STRAN!!!). Smo se raj vrnil k ognju 🙂

Še razdelitev straž in gremo spat. No, vsaj uradno. Itak smo bili še vsi pokonci. Vodstvo se je dokaj hitro pobralo v bivak, 2/3 v normalen bivak, 1/3 pa v pasjo utico 🙂 Kaj ste pa ostali delali me pa ne zanima 😀

Presenetljivo topla noč je bila. Zjutraj smo imeli zajtrk, še preostali del izpitov (prva pomoč, orientacija, bivaki) in se potem odpravili do Iške vasi, kamor so nas prišli iskat starši.

Bilo je lepo.

Hmm, nekam dolg “povzetek”. Nima veze, poglejte si slikce, več jih pa še pride. Majkemi.

8 misli o “Četa srečno prišla iz krimskih gozdov…

 • Rok Ruzic
  4. 5. 2010 pri 18.07
  Permalink

  ima se, može se.

  bom zapeku večino slik na par dvdjev in jih bomo potalal na obljubah. Ok?

 • Avatar
  4. 5. 2010 pri 13.58
  Permalink

  a se bi dal kokr za tabor da bi se neki cd-jev okol poslal

 • Rok Ruzic
  3. 5. 2010 pri 23.54
  Permalink

  Imam pa (za tolažbo) take lepe, lepe naštike za Dan Zemlje 2010 – Očistimo Slovenijo. Jih dobite na obljubah.

 • Rok Ruzic
  3. 5. 2010 pri 23.46
  Permalink

  Veeeeem, lahk bi me tepl zarad teh slik.
  Ma ne vem kaj naj z njimi. Fora je v tem, da mam miljon slik od leta 2003 naprej in bo treba vse naenkrat dat na net. Kar pa traja.

 • Avatar
  3. 5. 2010 pri 21.35
  Permalink

  dej kje so ostale slike

 • Avatar
  3. 5. 2010 pri 18.48
  Permalink

  kje so pa ostale slike

 • Avatar
  29. 4. 2010 pri 00.39
  Permalink

  NAJJAĆI SMO… no, edin Inter je jaĆi, ker je premagu barco 😀 haha

Komentarji so onemogočeni.