Obljube 2010 so za nami…

Če se kdo počuti poklicanega, lahko napiše kaj več 😉

Letošnje obljube je v veliki meri zaznamoval dež. Celo soboto (zjasnilo se je šele popoldne) nas je nenehno pralo. Ampak take malenkosti, kot je dež skavtom ne izbrišejo nasmeha z ust.

Zjutraj smo se dobili pred našo skavtsko sobo in se peš odpravili do avtobusne postaje in od tam do Velikih Lašč. Izpred kina (brez heca) v Laščah so se volčiči, četa in noviciat odpravili na orientiring do prostora obljub. Žal je dež zasral najboljšo točko, ki so jo pripravljali fantje iz klana. Ampak bo še priložnosti za take norosti ;). Kljub dežju so vse skupine naredile na čajni točki super naravni čaj. Bravo.

Skupine so popoldne prišle do tabornega prostora, kjer jih je pričakal čaj in takrat je, kot naročeno, dež ponehal. Dva super trdna bivaka je četa postavila zelo hitro. Mogoče je bil razlog tudi to, da jih je čakal odličen golaž 🙂 Po večerji smo se odpravili po kurjavo za ogenj in kljub temu, da je bilo vse premočeno in mokro, postavili ogenj, ki je brez večjih problemov zagorel. Ob ognju smo se malo pogreli in se pripravili za zelo zanimivo veliko igro.
Po igri pa še razdelitev straž in spat.

Zjutraj smo hitro popravili ognjišče, postavili jambor in oltar ter se pripravili za obljube. Starši so začeli počasi kapljati in tako smo malo čez 12ih začeli s sveto mašo in obredom obljub. V naše vrste smo sprejeli 4 nove volčiče, 3 nove izvidnike in novo članico SKVOja. Najbrž ni potrebno posebej poudariti, da so bili nasmehi potegnjeni vse do ušes 🙂

Po obljubah pa klasika. Požrtija 🙂 Še nekaj čveka in počasi domov.

Tukaj bi rad požugal vsem, ki ste se takoj po obljubah odpravili domov! Naslednjič voditelji Ljubljane 5 upamo, da se bomo vsi zadržali malo dlje, malo počvekali, odigrali kakšen fuzbal (sej smo fužinci) ali odbojko ali roverčka. Kakorkoli že, na naslednjih takih aktivnostih vas lepo vabimo,  da preživite s svojimi otroki še nekaj časa v naravi in med skavti 😉

Hvala vsem, ki ste prišli in pospremili nove skavte na njihovo na novo tlakovano skavtsko pot.

Nedeljskih slik nimam, ker mi je zmanjkalo baterije.