Še nikoli tak – EDINSTVEN

Imeti tabor med fužinskimi bloki je đabe! S tem namenom smo se z busiĆem najprej odpravili tja, kjer se parijo volkovi, nato pa še nekaj kilometrov naprej. Ja valda? Valda! Bosljiva Loka, tastar. “Kraj” kjer namesto slovenskega signala lovi le Hrvatski narodni radio 🙂 – EDINSTVEN!

Za uvod nam jo je zagodlo vreme. Ne ozirajoč se na julijski naliv je ap zap, dok si reku keks  stala konjušnica… za njo so sledili šotori, kuhinja, jedilnica, WC, … Tabor je rasel iz minute v minuto, stvari so se sušile iz sekunde v sekundo, 11-dnevnemu tabor pa smo že odšteli 1dan 🙂

Dan št. 2:

Začel se je s telovadbo. Nadaljeval z zajtrkom. Sledila je postavitev jambora. Uglavnem… če bi tabor tako opisali, bi že zdavnaj nehali brat, sestra, babi zato ga bomo opisali kar se da EDINSTVENO!

ŽVN (življenje v naravi) smo hoteli začutiti na lastni koži. Podali smo se v sotesko mirtoviškega potoka. Kaj nam mar Bear Grylls, Ultimate survival in Discovery, če pa smo želeli biti mi v glavni vlogi. No, ne prehitr’… Seveda se nismo znanja nadihali iz zraka pač pa smo ga črpali od Belega volka, ki nam je z izjemnim čutom za delo z nezainteresirano mladino 😀 predal vse znanje kar ga ima. Na frišno smo pojedli par rožic, ki jih u lajfu ne bi niti poscal… zakurili ogenj z rokami, ki ga drugače komaj z malizio in zippotom skupaj … in … spekli jajca brez ponve. Koliko tega znanja ti je še ostalo? Kakšno znanje? A to je blo tut na taboru? – dolenc bi reku: EDINSTVENU!

Kot na vsakem taboru, smo se tudi letos prelevili v nekaj. Kaj že? –  RIMLJANE 🙂 Na dvodnevni igri smo si skozi igre poskušali pridobiti naslov cesarja. Z vsem znanjem, ki ga premore širna rimska četa LJ5, so s skupnimi močmi od legionarja do tribuna pa vse do cesarja naši Rimljani porazili hordo barbarov. Nismo se otepali šeg in navad prijateljev Rimljanov, zato smo se na večer po bitki pogostili kar se da in občutili sparino savne. Sponzor Pred Ferry je zrihtu majce, da smo bli jači nego ikad – EDINSTVENI 🙂

V pričakovanju naših staršev z njihovimi dobrotami smo se upevali in na koncu tudi upeli. Pod krošnjami jelš in taktirko g. župnika Simona je maša v senstekla hitro. Sledil je blagoslov hrane, zatem pa TRRRUSK v konjušnico in nabiranje moči za naslednjih 5dni. Nekaj hrane je prišlo tudi od najboljšega soseda fužincev – Jurmana (kakšen Mercator?) 😉 V znamenju poležavanja in hlajenja v Kolpi se je iztekel dan staršev. Tudi letos – EDINSTVEN.

Na dvodnevnem izletu smo ob prvem vzponu občutili sonce z vso svojo močjo, ruzaki nabasani z vsem, kar rabimo pa še s čem, pot nam je oblival čelo. Prava Kalvarija, samo pot ni bil krvavi (no pa še kaj drugega ni bilo). Verjetno nam je bilo zato prizanešeno s hudim vremenom, ki je tisti dan po drugih delih Slovenije z nevihtami in točo povzročalo nevšečnosti. Podali smo se v pragozd in iz njegovega objema prišli živii in zdravi na “la Pečino”. Fotošuting – v pravem pomenu besede ne bi mogla ustaviti niti prazna baterija, niti polna pomnilna kartica. Zahod, razgled, večerja… V skavtski kuhinjici smo zakurili najbolj skavtsko večerjo – makaroni s tuno. Jutro nas je vodilo k novim dogodivščinam. V iskanju najkrajše poti smo se naučili, da le-ta ni vedno najhitrejša. Na koncu pa smo se zadovoljili z malinami, ki so nas spremljale ob novi asfaltni cesti proti Osilnici. Overall je bil tudi dvodnevni izlet EDINSTVEN!

Ker nam je primanjkovalo adrenalinskih podvigov smo se še enkrat odpravili v sotesko mirtovičkega potoka in izkoristili mojstrovino narave. Kanjon nam je pognal adrenalin po žilah, ko smo se spuščali po kamnitih toboganih, plavali pod šotorkami ter skočili v globok tolmun.

10. (predzadnji) dan tabora s(m)o se voditelji pozabavali in IV-jevce poslali na orientiring s poizvedovanjem. Z največjimi mukami s(m)o začenjali prve metre, nato pa smo v Osilnici pozabili na vse. Z obiskom adrenalinskega parka smo zadostili novi dnevni dozi adrenalina. Doza je bila vsekakor EDINSTVENA!

Odhodi najstarejših izvidnikov in vodnic so vsem sprožili solze žalosti in veselja, ko spoznaš, kaj vse s(m)o skupaj preživeli in se zaveš, da nikoli več ne bo tako. Na Hrvatskem narodnem radiu bi rekli: Tabor je bio jEDINSTVEN 😀

Tabor je bil EDINSTVEN zaradi: super udeležencev, njihovih dobrotljivih staršev, zabavnih voditeljev in SPONZORJEV 😉

Hvala vsem in se vidimo na naslednjih avanturah! Pozz <3

BREZ NJIH PA TABOR NE BI BIL TAK, KOT JE BIL:

 • Društvo Beli Volk
 • Podravka
 • Mercator
 • Karitas (Fužine)

Hvala!

                      Mercator            

VIDEO:

http://vimeo.com/ljubljana5/

SLIKE:

no images were found

4 misli o “Še nikoli tak – EDINSTVEN

 • Rok Ružič
  18. 8. 2011 pri 18.06
  Permalink

  TRUUUUUUSK!

 • Rok Ružič
  18. 8. 2011 pri 17.59
  Permalink

  Slike so tukaj hehe

 • Rok Ružič
  18. 8. 2011 pri 13.20
  Permalink

  Slike pridejo kmalu!
  Aj promis 🙂

Komentarji so onemogočeni.