Poletni tabor fužinskega in štepanjskega krdela

Člani obeh krdel smo se v julijskem tednu z vstopom v sveto pismo spremenili v Izraelsko ljudstvo.

Tako smo v egiptovski sužnosti pomivali zasušeno posodo in se borili z nadlogami, ki jih je naš Bog poslal nad Egipčane. Bog je opazil našo stisko in nam poslal pogumnega Mojzesa. S posredovanjem Mojzesa pri Bogu nam je Bog obljubil rešitev iz suženjstva. Na večer pred našim izhodom iz suženjstva v Egiptu smo praznovali pashalno večerjo pri sveti maši in večerji, ki ji je sledila.

Pot v svobodo nas je peljala vse do čudovitega ribnika v dolini, kjer smo se osvežili, dan pa zaključili s prenočevanjem pod zvezdami.

Po topli noči smo se vrnili nazaj do Šmihela okrepčani s sladko mano. Popoldne pa smo si porisali mehke blazinice (»povštrčke«), ki smo jih odnesli domov za spomin.

Naslednji dan je Mojzes odšel na goro, da bi se pogovoril z našim Bogom. Ker smo nekateri začeli godrnjati in se nam ni dalo čakati na Mojzesovo vrnitev, smo si s pomočjo iger izdelali zlato tele. Mojzes se je nad tem razhudil, razbil plošči z zapovedmi, ki mu jih je dal Bog in s pomočjo molitve in otrok spreobrnil nas voditelje – častilce zlatega teleta.

Naslednji dan smo se  skupaj z Mojzesom odpravili obljubljeni deželi naproti. Med potjo smo se poslovili od Mojzesa in uživali v čudovitem razgledu po obljubljeni deželi.

Ker smo se spet podali skozi platnice svetega pisma, smo se v soboto, kot volčiči, s solzami v očeh poslovili od odhodnikov.

V nedeljo pa smo tabor na kratko predstavili staršem in se skupaj podružili ob obilni super pojedini.

Akela (Petra)

2 misli o “Poletni tabor fužinskega in štepanjskega krdela

 • Rok Ružič
  28. 9. 2011 pri 19.09
  Permalink

  Slike pridejo kmalu.
  lp

 • Avatar
  27. 9. 2011 pri 23.56
  Permalink

  Čestitke za odlično izpeljan tabor. Po izkušnjah najmlajših udeležencev je bilo zares super.

Komentarji so onemogočeni.