Pod jasnim nebom ali Stellarium

V četrtek, 8. decembra 2011 smo na vodniškem sestanku opazovali ozvezdja. Najprej smo počakali čistega volka, da nam je iz Jurmana prinesel že naročeno (s strani deklet) pico Kraljico (hvala še enkrat 🙂 ). Po prihodu čistega volka in četovodje, smo se zbasali v njegov avto in se odpeljali 1km stran. Med vožnjo smo se seveda basali s pico in rahlo zmrzovali. Potem smo se ustavili na parkirišču pri Fužinskem gradu. S težavo smo se spravili iz avta, saj smo se komaj segreli.

Nato smo začeli hoditi proti točki. Na pol poti do Golovca smo se usedli na eno klopco, pojedli pico do konca in začeli s sestankom. Po molitvi smo risali ozvezdja, ki smo jih videli in zraven zaužili še nekaj koščkov čokolade. Eden izmed ozvezdij je bil tudi orion. Sicer je bilo mrzlo, ampak smo se zabavali. Poleg realnega pogleda na ozvezdja smo imeli še računalniški pogled na vsa ozvezdja in jih primerjali s tistimi, ki smo jih videli na nebu. Po končanem risanju smo se odpravili nazaj proti avtu in razglabljali o veliko stvareh (tudi o tem, da nihče ne želi s cvilečo levinjo na sprejem LMB v Šentvid). Nato smo se spet spravili v avto in ko smo se spet komaj segreli, smo bili že pred skavtsko sobo in kaj kmalu v njej.

Nato smo se še pogovorili o prihajajočih dogodkih, se še malo pošalili na svoj račun, zaključili s sestankom, ter se kmalu odpravili nazaj domov. Ha veeś, kaj mislš, kdaj je pa ta člank nastau?!?? Spet sva Vanesa in Špela pisali dolgo v noč o naših prigodah.

Slika prikazuje pogled na zvezdno nebo v času sestanka (8.12.2011, 20:45)
KLIK za popolno sliko 😉


———————————
Sestanek je omogočil: Stellarium (http://www.stellarium.org/) 🙂

Ena misel o “Pod jasnim nebom ali Stellarium

  • Rok Ružič
    23. 12. 2011 pri 13.02
    Permalink

    dabest!
    stellairum je res huda stvarca.

Komentarji so onemogočeni.