Začetek skavtskega leta 2014/2015

11. oktober je bila sobota in dan, ko smo fužinski skavti simbolno stopili v novo skavtsko leto. Tradicionalno smo se odpravili peš na Brezje. In to v najlepšem možnem vremenu!

Če smo vsakič doslej vsi hodili skupaj iz Medvod, smo letos za spremembo romanje naredili mlajšim nekoliko bolj prijazno nogam. Tako je iz Medvod začel samo klan in se v Kranju srečal s četo. Skupaj smo odšli do Podnarta kjer se je naša skupina povečala še s številčnim krdelom volčičev.

Kljub asfaltnim kilometrom, kratkemu bluzenju po gozdovih in bredenju po potočkih, smo vsi nasmejani in dobre volje le prišli do Brezij. Ravno za pravi čas smo se odpočili in nekaj pojedli, da so se mišice ohladile in smo z lesenim korakom odšli v baziliko na sveto mašo.

Ura je neusmiljeno tekla in nas že pošteno priganjala. No, na srečo se je za VV in IV priskrbel prevoz do železniške postaje in hop, na vlak do Ljubljane. Klan pa si je za posladek po 35km privoščil še 5 litrov Planice, v njej zlomil kar nekaj plastičnih žlic ampak potem nam je med potjo do Globokega “na jedva” končno uspelo pojesti ves sladoled.

Superca izlet za začetek leta, malo pokore mora bit’! 🙂