Nočni izlet čete

Kdo je uporabljal avtopilota, čeprav nismo leteli? Kaj sploh je to? 🙂

Vsakič, ko se ozreš nazaj, pomisliš, kaj si počel pred enim letom, mogoče petimi leti, ali več, se spomniš le najbolj norih stvari, ki si jih kadarkoli naredil. In z veliko gotovostjo lahko trdim, da je bil to eden izmed izletov, ki nas bo v spominu spremljal še dolga leta.

V petek, 21. 11. 2014, smo se na železniški postaji zbrali v poznih popoldanskih urah in se kmalu usedli na vlak proti Škofji Loki. Kot se za skavtski izlet spodobi, smo ga začeli z molitvijo, potem pa smo vzeli pot pod noge in se skozi trdo temo odpravili proti cilju, ki pred leti ni bil osvojen, Podutiku.

Pot nas je vodila nekaj časa po cesti, a smo, kot pravi skavti, hitro zavili na gozdno pot in po njej nadaljevali proti našemu cilju. Po osvojenem prvem vzponu smo si privoščili malico. Nekateri smo malico obdržali zase, drugi pa so jo (bolj nehote) prepustili mačkam, ki so se za večerjo posladkale s salamo. Ura je bila vedno bolj pozna in začeli smo iskati nove načine, kako bi ostali čim bolj budni.

Pogovarjali smo se, peli, izpeljevali matematične formule … Na trenutke pa tudi to ni bilo dovolj in smo morali vklopiti svoje avtopilote (= stanje, ko nekdo med hojo spi), kar na srečo ni povzročilo hujše škode kot je bilo padanje desk, spotikanje samega sebe, skorajšnje korakanje v potok…

Kot se za prave skavtske izlete spodobi, smo ubrali tudi bližnjico skozi gozd in kmalu smo v najhladnejšem delu noči (tik preden se zdani) zakorakali v gosto meglo, kar je bil očiten znak, da smo prišli v okolico Ljubljane in ne v Polhov Gradec.

Tik pred koncem smo se odločili, da bomo pečenje hrenovk prestavili na kakšen drug izlet, saj je bilo premrzlo. Zato pa smo si privoščili zajeten kup sladkarij na avtobusni postaji in kmalu se je pripeljal prvi jutranji avtobus, ki nas je odpeljal do Štepanje vasi. Njegovo udobje in toplina sta večino uspavala v zaslužen spanec. Za konec pa nas je čakala le še pot do Fužin, ki pa je bila za vse mala malica. Izlet smo končali še s skupno molitvijo in se hitro odpravili domov v tople postelje.