IZLET ČETE – zgradbarstvo

V soboto 25. 4. smo se ob 8.00 zbrali pred skavtsko, od koder smo se odpeljali do mesta, kjer nas je čakala naša naloga. Morali smo izdelati most, ki je šel čez jarek, hkrati pa smo morali na njem stati prav vsi. Sprva si izgled mosta nismo mogli predstavljati, a s pomočjo makete našega vodstva in nekaj njihovimi nasveti smo se kar hitro razdelili v skupine in pričeli z izdelavo mostu.  Fantje smo se lotili trinožnikov, na katerih naj bi most stal. Punce pa so medtem začele z izdelavo lestve za most. Na srečo so nam naši voditelji večino materiala, ki smo ga potrebovali pripravili že nekaj dni prej, kar nam je omogočilo hitrejšo in lažjo izdelavo mostu. Po postavitvi trinožnikov smo poiskali glavne palice, katere naj bi nas zdržale, in jih skupaj z lestvijo zavezali. Nato smo na most zavezali še prečne palice in most je bil narejen.

Preden smo vsi stali na mostu smo bili vsi nervozni. Ko smo vsi stali so nas voditelji opozorili, da bodo most preden ga podremo testirali na vse mogoče načine in nam predlagali naj gremo raje na varna tla. Najprej so po njem začeli skakati in ker je bila največja škoda, ki so jo naredili nekaj zlomljenih prečnih palic, so začeli žagati eno od glavnih nosilnih palic. Seveda most tega ni več prenesel in naši voditelji so skupaj z njim padli v jarek, kjer pa žal ni bilo nič vode.

Ostanke mostu smo seveda pospravili, nato pa nas je pričakalo presenečenje. Ena izmed naših vodnic je kmalu praznovala rojstni dan in nas je tako pogostila s torto in tako se je zaključil naš izlet.

Domen