Vodov izlet Levinj 2015

Levinje se odpravijo v Grosuplje

V petek 5.6.2015 smo se Levinje odpravile na dvodnevni vodov izlet. V rekordnem času smo se zbrale na železniški postaji pod uro. Z vlakom smo se odpeljale do Grosuplja. Zaželele smo si sladoled in naša vodnica nam je to željo izpolnila. 🙂  Nato nas je Nika popeljala do njene babice. Pričakala nas je z velikim nasmeškom na obrazu in nam ponudila prostor pod kozolcem, kjer smo odložile svoje nahrbtnike. Ponudile smo se, da pomagamo pri delu na kmetiji. Obiskale smo kravice, jih božale in jim dale jesti. Kmalu smo se poslovile od njih in odšle na bale, kjer smo prepevale ob spremljavi kitare. Želele smo si speči hrenovke na ognju, zato smo začele nabirati kurjavo. Ogenj je uspel, potešile smo si lakoto z odličnimi hrenovkami in si prepevale “Cup Song” 🙂 . Ko je ogenj ugasnil smo se odpravile v spalke in utrujene zaspale v temno noč.
Prebudile smo se v sveže jutro ☼ ene prej, druge kasneje. Čeprav nam je krulilo v želodcu, smo se zamotile s petjem pesmi. Hotele smo narediti spremembo in se tako bolj povezati med seboj. Napisale smo himno Levinj. Nato smo si privoščile običajen skavtski zajtrk MMK (za vse, ki še ne veste: marmelada, maslo in kruh). Bilo je zelo vroče zato smo se odločile, da si popestrimo to dopoldne z vodnimi igrami. Ker smo si želele pobožati zajčke in tudi psa, smo odšle do prijaznih sosedov, ki so nam to omogočili. Želele smo raziskovati, zato smo se odpravile na okoli in prišle do potočka. Tam smo se dolgo zabavale. Lakota nas je preganjala, zato smo si skuhale odličen puding. Čas smo si krajšale z zabavno igro “Make ‘N’ Break” in prepevanjem ♫. Ko je napočil čas za kosilo, smo si skuhale okusne makarone s tuno in koruzo. Potrebovale smo kratek počitek, da bi si pridobile nadaljnje moči za skakanje v seno. Kmalu smo se poslovile in se zahvalile za gostoljubje. S sladoledom v rokah smo vesele zapustile kmetijo in se odpravile proti železniški postaji, kjer smo počakale na vlak, ki vozi v Ljubljano. Tam so nas pričakali starši in nas odpeljali domov. Ta izlet nam bo ostal v spominu in prav tako naša najboljša novopečena himna Levinj ♥

Vod Levinj ♡

1 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????