Krdelo, ki tuli, kot bi bobnelo na potepu po betonski džungli

V petek 11. 12. 2015 smo imeli volčiči prav posebno srečanje. Radovedni kot smo, smo želeli izvedeti nekaj več o zavetniku volčičev in volkuljic – svetemu Frančišku in smo se zato tudi odpravili na potep, pridružila se nam je tudi miška Čikaj (hvala, da si nas prišla obiskat :)).


Najprej smo pomislili na to, da bi ga lahko našli na Ljubljanskem gradu, saj je Frančišek želel postati vitez. Na žalost ga nismo našli, smo pa videli (kljub megli) čudovito osvetljeno Ljubljano. Pot nas je nato z gradu vodila proti cerkvi Marijinega oznanjenja, ki je poznana kot “frančiškanska cerkev” – očitno kajne? Tam smo spoznali brata Melhiorja, ki nam je povedal veliko o Frančišku, mi pa smo ga zavzeto poslušali. Sedaj vemo, na koga se moramo obrniti, če se želimo zabavati, kdo je imel najlepši viteški oklep, kdo lahko umiri še tako nevarnega volka, kdo pomaga gobavcem  … Zaupal pa nam je tudi nekaj namigov, kako na cesti spoznati svetega Frančiška (če želite izvedeti kaj več, nas boste morali poiskati in povprašati ;))

Kmalu smo se začeli zavedati, da nam tačke že malo zmrzujejo in da nam kruli po trebuških. Na srečo nam je Marta (prijazna kuharica s poletnega tabora) pripravila čaj in piškote. Malo smo še počili, potem pa smo se vrnili domov.

Krdelo, ki tuli, kot bi bobnelo

IMG_20151211_180401 IMG_20151211_185913 IMG_20151211_185950