CIRKUŠKA ŠOLA QUALABLADALA

BOBRI ZADNJI VIKEND V FEBRUARJU NISMO POČIVALI, ODPRAVILI SMO SE V ČISTO PRAVO VEČDNEVNO CIRKUŠKO ŠOLO. ŠOLA SE NAHAJA VISOKO NAD LJUBLJANO, V ČUDOVITI VASICI PREŽGANJE, KI SE JE MED ČASOM CIRKUŠKE ŠOLE PREIMENOVALA KAR V KLOVNOVO VAS.
V ŠOLI NAS JE SPREJEL IZKUŠEN VRVOHODEC, KI NAM JE PRIPRAVIL SPRETNOSTNO PREIZKUŠNJO. BOBRI SMO MORALI PREMAGATI STRAH IN SE SPOPRIJETI S HOJO PO VRVI, TER PREOSTALIM POLIGONOM. ZADNJA TOČKA POLIGONA JE BILA EKSPRESNA SPREMENITEV V KLOVNA. VENDAR, ČE SMO ŽELELI POSTATI RESNIČNO PRAVI CIRKUŠKI VAJENCI SMO POTREBOVALI TUDI CIRKUŠKO HIMNO. IZKUŠEN VRVOHODEC NAM JE ZAUPAL, DA LAHKO BESEDILO HIMNE DOBIMO NA CIRKUŠKI TRŽNICI. IZROČIL NAM JE ZEMLJEVID IN CIRKUŠKI DENAR, KI NAM BO GOTOVO PRIŠEL ŠE PRAV, VSAJ TAKO JE OBLJUBIL. CIRKUŠKA TRŽNICA SE JE NAHAJALA DALEČ STRAN, ZATO SMO BRŽ KRENILI NA POT. PO BLATNI GOZDNI POTI SMO PRIŠLI DO CIGANSKE PLANOTE, NA KATERI SMO NALETELI NA PRIJAZNEGA GOSPODA S STOJNICO. NA STOJNICI JE BILO VSE OD STAREGA ŽELEZA DO HRANE, PREDVSEM SLEDNJEGA SMO SE NEIZMERNO RAZVESELILI. KOT LAČNI TIGRI SMO »NAVALILI« NA NAREZANO SADJE, PIŠKOTE, VODO IN TOPEL ČAJ. BOLJ SMO JEDLI, BOLJ SE JE PRIJAZNI GOSPOD SMEJAL. KMALU NAM JE BILO VSEM JASNO ZAKAJ! ZA VSO POJEDENO HRANO JE ZAHTEVAL PREDRAGO PLAČILO. POBRAL NAM JE VEČ KOT POLOVICO VSEH CIRKUŠKIH KOVANCEV. MI SMO OD NJEGA USPELI ZBARANTATI ŠE KLEŠČE, KI PA JIH DO KONCA CIRKUŠKE ŠOLE NISMO UPORABILI, SAJ SE NOBENEMU IZMED CIRKUSANTSKIH VAJENCEV NI MAJAL NOBEN ZOB. SITI IN ODŽEJANI, A KLJUB TEMU MALCE JEZNI NAD IZGUBO DENARJA, SMO NADALJEVALI DOLGO POT PROTI CIRKUŠKI TRŽNICI.
KO SMO DOSEGLI TRŽNICO, SO SE URESNIČILE SKRBI MARSIKOGA IZMED NAS. NISMO IMELI DOVOLJ DENARJA, DA BI OD CIRKUŠKE STAREŠINE KUPILI BESEDILO HIMNE! NA NAŠO VELIKO SREČO, SMO SI HIMNO, GLASBENI INŠTRUMENT (NEKAKŠNA MALA KITARA- UKULELE) IN HIMNO NA USB-JU, LAHKO TUDI PRIIGRALI. POKAZATI SMO MORALI KAR NEKAJ CIRKUŠKIH SPRETNOSTI – NATANČNO ZBIJANJE TROBENTE TAKO, DA SE NOBEN LONČEK NE PODRE, METANJE ŽOGE SKOZI OBROČE, VODENJE SLEPEGA CIRKUSANTA … STAREŠINA JE BILA TAKO NAVDUŠENA NAD NAŠIMI VEŠČINAMI, DA JE VSAKEGA POSEBEJ POVABILA V SVOJO ŠOTORSKO DOMOVANJE. STAREŠINA JE V DOMOVANJU VSAKEMU POVEDALA DRUGAČNE MODRE BESEDE. PREDEN SMO ZAPUSTILI CIRKUŠKO TRŽNICO SMO ZAPRAVILI ŠE VES DENAR, KI SMO GA USPELI VARNO PRINESTI. KUPILI SMO CIRKUŠKE PIŠČALKE, KLOVNOVO POHODNO PALICO IN NEKAJ ŽOGIC. NA ŽALOST SMO IMELI MNOGO PREMALO DENARJA ZA TIGROVO KOŽO, NAKIT, LIČILA IN MEČ, KI GA UPORABLJAJO POŽIRALCI. NA CELOTNI POTI PROTI CIRKUŠKI ŠOLI SO NAS SPREMLJALI ZVOKI LAČNIH TREBUŠČKOV. TE ZVOKE SMO USPEŠNO ZADUŠILI, TAKOJ PO TEM KO SI JE VSAK VAJENEC PRIPRAVIL SVOJE LEŽIŠČE ZA SPANJE.
PRED KOSILOM SMO SE NAPRAVILI V NAŠA PISANA CIRKUŠKA OBLAČILA. PO KOSILU PA SMO PRISLUHNILI KATEHEZI ŽUPNIKA – ČUKA MALAKA, O TEM KAKO POMEMBNA JE DOBRA VOLJA SKOZI VSAK ŽIVLJENJSKA OBDOBJA. PO MODREM POGOVORU SO SLEDILE DELAVNICE, KJER SMO KREPILI SVOJE SPRETNOSTI. PODIRANJE KEGLOV NA PRAV POSEBEN NAČIN, NENAVADNA KOŠARKA Z BALONI, HOJA PO ŽOGAH IN IZDELOVANJE BALONOV-ŽIVALI.
PO ZELO MLEČNI VEČERJI JE SLEDIL SAMO ŠE VEČERNI PROGRAM PANTOMIME IN TOLAŽENJE TIGRA! MALO PO DEVETI URI ZVEČER SMO OB BRANJU PRAVLJICE ZASPALI.
NAVSEZGODAJ ZJUTRAJ SMO SE MORALI HITRO OBLEČI V SKAVTSKE KROJE, SAJ JE SLEDILA JUTRANJA MAŠA IN NATO KREPČILEN ZAJTRK, KI NAM JE DAL ENERGIJE ZA POSPRAVLJANJE IN PAKIRANJE STVARI ZA DOMOV. OB PREPEVANJU PESMI SMO SKLENILI, DA BOMO DODOBRA IZPILILI VEŠČINE, V KATERIH SE BOMO SPOPADLI S STARŠI. PRIPRAVLJENI SMO BILI NA SREČANJE S STARŠI. TEKMA JE BILA NAPETA IN ZELO IZENAČENA. KONČALA SE JE S PRIJATELJSKIM IZIDOM 2 : 2. PO RES SUPER KOSILU SMO VSAK ODŠLI SVOJO POT, S CILJEM, DA BOMO DOBRO VOLJO IN NASMEH RAZŠIRILI NA ČIM VEČ LJUDI.

 

TRDEN JEZ!