IV Zimovanje Davča 2016

Zimovanje IV 2016

Letošnje zimovanje je IV popeljalo v zasneženo Davčo.

Ponavadi se dobimo v popoldanskih urah, letos pa smo se zaradi dolge poti odpravili na pot že ob 9.00 izpod ure na železniški postaji. Nekateri so se nam pridružili šele kasneje zaradi drugih obveznosti. Skratka prišli smo tako ali drugače – še pred večerjo.

Po večerji so nas voditelji presenetili s tatuji in svečami. Razdelili so nas v tri skupine: Dorthrake, Svobodnjake in Nočno stražo. Nato smo naredili znake prvih mož in jih postavili skupaj. Voditelji so nam povedali našo zgodovino in pojasnili kdo je nas sovražnik in kako se ga znebiti. Med tem pa so nam Bele postave (naši sovražniki) ukradli zmajevo steklo. Edino stvar, ki bi nas obranila. Zaradi tega smo se odločili, da ga gremo naslednji dan poiskat novo zmajsko steklo. Hitro smo se odpravili spat, saj smo rabili nove moči za pohod.

Naslednji dan nas je prebudil pisk. Hitro smo se odpravili na jutranjo telovadbo. Potem smo imeli zajtrk, naš slavni MMK (marmelada, maslo, kruh). Nato smo vsi toplo oblekli za pohod. Skupaj smo se odločili, da bomo hodili skupaj, saj je tako bolj varno. Odšli smo na pot, med katero smo se veliko pogovarjali o Belih postavah, Bear Gryllsu, … Čez nekaj časa smo prišli do razpotja, kjer so nam voditelji povedali, da že čutijo zmajsko steklo. Odpravili smo se v tisto smer, kjer smo našli naše znake prvih mož. Tam smo zaplesali ples, da so voditelji bolje začutili zmajsko steklo. Na našo žalost smo našli samo en del zmajskega stekla. Zaradi tega smo tekmovali zanj. Najprej smo se z vrečami sankali po hribu, potem pa smo imeli snežni boj.

Vsi premočeni smo se razveselili, ko smo zagledali kuharje s kosilom. Z veseljem smo pojedli odlično kosilo. Ob kosilu smo ugotovili, da sta kuharja varuha drugega koščka, ki sta nam ga tudi podarila. Tako so Svobodnjaki in Nočna straža dobili vsak svoj kos. Ostalo nam je samo to, da se vrnemo domov. Ob prihodu domov, nam je izvidnik Ante podaril še tretji kos. Tako so tudi Dortraki dobili svoj kos stekla.

S tem smo bili na koncu vsi varni. Nekateri so se odločili, da grejo noter, drugi pa smo ostali zunaj in se igrali žogo in buldoga (dobro, da ni bilo staršev J). Ko smo še ostali prišli noter smo imeli prosti čas. Nato so nas voditelji povabili na slavnostno večerjo. Po večerji smo se igrali Igro prestolov (ki je bila tudi naša tema zimovanja) ter se med seboj bojevali. Vsi utrujeni smo se po teh igrah odločili, da gremo spat.

Zjutraj so  nas voditelji zbudili že na vse zgodaj, saj je tam maša zelo zgodaj. Imeli smo zajtrk, se pripravili na mašo ter počakali starše. Po maši smo z veseljem pojedli zelooooo dobre slaščice, ki so nam jih prinesli starši. Odšli smo ven kjer smo imeli predstavitev letošnje ga zimovanja, ki se je končalo še z zadnjim snežnim bojem. Seveda so se nam pridružili tudi starši. Za tem smo se vsi počasi odpravili proti domu.

To zimovanje mi bo ostalo v spominu kot moje najbolj zabavno in snežno zimovanje do sedaj.

Neža Govekar

Foto: Aljaž Ott Šaponia