Vodov izlet Lisic

V petek, 17.6, ob 18.30 smo se, natovorjene s polnimi nahrbtniki in velikimi nasmeški, zbrale pred Fužinsko cerkvijo. Od tam smo vse poskočne nadaljevale pot proti postaji. Celo pot je bilo zelo živahno in nasmejano. Vmes smo na gozdni poti našle tudi borovnice. Bile so odlične, a smo po njih imele vse modre jezike, usta in roke. Nekatere so bile celo tako nerodne, da so borovnice dobile tudi na oblačila.

Nežina babica nas je prijazno pogostila s palačinkami. Na žalost jih je zeloooo hitro zmanjkalo zato smo prosile za ‘š’. Po obilni večerji smo se z Anjo (Nežino sestrično) igrale gumitvist. Okoli 11-ih smo se odpravile spat, med tem pa so se Nika, Katja in Neža pogovarjale dolgo v noč.

Večina se nas je zbudila navsezgodaj in nismo hotele motiti ostalih, zato smo šle na zajtrk. Med tem pa sta Neža in Katja trdno spali do po devetih. Ko sta se po dolgem času zbudili sta odšli na ‘sprehod’. Šele kasneje smo ugotovile, da sta nam pripravili orientering na katerem smo ponovile vso svoje znanje, ki smo ga pridobile čez leto. Vse lačne smo se odpravile k kosilu. Po njem pa smo bile tako site, da smo se kar zgrudile in nismo delale nič, razen počivale in pele.

Zaradi visoke temperature so se odločile napolniti vodne balončke. Starejše lisice pa so medtem načrtovale kako nas bodo zmočile. Nismo bile preveč srečne, ampak smo jim seveda tudi vrnile. Ker je Neža bila na koncu edina suha, smo jo vse lisice s skupnimi močmi zmočile.

Po vodnih igrah in sušenju smo postale zeloooo lačne, tako da smo začele pripravljati ognjišče. Medtem ko smo čakale da se znoči,  smo se kotalile po hribu, smejale, Anja pa nas je odvedla do bližnje mlakuže, kjer smo si ogledovale žabe in druga bitja. Po obilni večerji, ki ji seveda ni manjkala tudi Nutela, smo se mlajše članice voda odpravile spat. Nika, Katja in Neža pa so še ostale ob ognju ter ga tudi pogasile.

Naslednji dan smo vstale bolj zgodaj in že začele pakirati. Vse zaspane smo se odpravile v hišo, kjer nas je že čakal šmoren. Bil je zelo dober, same pa smo mu dodale nepogrešljivo Nutelo. A na žalost je čas prehitro tekel, zato je Nežina mami nekatere prišla iskat ter jih odpeljala k zaključni maši veroučnega leta. Še preden pa so odšle, smo babici podarile šopek rožic in kavo v zahvalo za njeno gostoljubje. Ostale smo še malo počakale, počivale in si delale kitke. Kmalu je tudi po nas prišla Nežina mami in nas odpeljala na Fužine.

Ta izlet si bomo zapomnile kot prvi in najboljši vodov izlet lisic po zelo dolgem času.

 

Lisice

DSCN8358 DSCN8362 DSCN8371 DSCN8374 DSCN8377 DSCN8385 DSCN8388 DSCN8390 DSCN8413 DSCN8418 DSCN8425 DSCN8428 DSCN8433 DSCN8440 DSCN8443 DSCN8457 DSCN8465