Jesenovanje (osebno napredujemo)

V petek, 28.10.2016 smo se četa Mulci na zeleni ul’ci zbrali v avli na železniški postaji in se z vlakom odpeljali do železniške postaje v Jevnici. Od tam smo nadaljevali peš do Križevske vasi nad Dolskim. Tako se je začelo naše jesenovanje. Zvečer smo si razpakirali spalke in si ogledali razpored skupin.

Naslednje jutro smo začeli z jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo se v štirih skupinah odpravili na orientiring. Ko smo tako vneto iskali KT1, nas je dohitela še zadnja skupina. Kljub iskanju na vrhu in v dolini hriba smo obupali in odšli naprej. Na KT4 so nas voditelji pogostili s kosilom. Po koncu orientiringa smo se vsi srečno vrnili na cilj in opravili še zadnjo nalogo. Večer pa smo zaključili z igrami in s sprejemom novih članov v naše vode. Vsi so se dobro odrezali.

V nedeljo zjutraj nam je Kristina, namesto jutranje telovadbe, prebrala pravljico. Po skupinah smo pospravili prostore in se pripravili na sveto mašo. Ko so prišli starši, so nam prinesli veliko dobrot, ki smo jih z veseljem pojedli. Po kosilu je bila maša in po maši smo se poslovili in vsi veseli s starši odšli domov.

Manca Plut, Navihana levinja
Foto Aljaž Ott Šaponia