Začetek skavstkega leta 2017/18

Po poletnem premoru je zopet prišel čas, da skavti začnemo novo skavtsko leto.

 

V soboto smo opazili kar nekaj sprememb pri naših skavtih. Marsikateremu bobru je že zrasel volčji rep, nekateri volčiči pa so svojega izgubili. Starejši izvidniki so v tem času postali pripravljeni stopiti na pot služenja in skupnosti, popotniki in popotnice pa so se podali na voditeljsko pot. Zato smo se zvečer pri obredih prehodov poslovili od naših starejših članov, ki so prestopili v nove veje in novim izzivom naproti.

 

Zjutraj smo po zajtrku in pevskih vajah sodelovali pri nedeljski sveti maši v Mostah, kjer so nas naši sosedje lepo sprejeli. Po maši so se nam pridružili že novi skavti, ki so bili pripravljeni na skavtske dogodivščine. Dopoldan je hitro minil v medsebojnemu spoznavanju in igri.

 

Popoldan pa se je na naši Zemlji odvijal eden najpomembnejših dogodkov v naši galaksiji. Pričele so se galaktične igre, ki jih je otvoril sam Vzvišeno Vrhunski Vrhovni Vladar vesoljske galaksije. Iger so se udeležili izjemni poveljniki vesoljski plovil iz vseh koncev galaksije s svojimi pogumnimi posadkami in se odpravili po poti od zvezde do zvezde, od planeta do planeta, da bi si prislužili ime »Najboljši v galaksiji«. Na poti po vesolju smo odkrivali njegove skrivnosti, reševali uganke vesolja in se spopadali z raznovrstnimi preizkušnjami kot so meteorji in črne luknje.

 

Na koncu pa hvala Bogu, da nam je naklonil čudovit dan in nove prijatelje.

*

*

*

Več fotografij: FOTOGALERIJA