Za začetek – nasmeh…

…veselje, radovednost in nova spoznanja. Vse to nas je spremljalo na začetku novega skavtskega leta, ki smo ga začeli v nedeljo, 14. oktobra.  Bil je krasen sončen dan, ki prijetno ogreje lica, zadnje toplo oktobrsko popoldne, ki vabi v objem narave. Ravno na ta dan smo se ob 13. uri vsi skavti vseh vej našega stega, zbrali pri zaloški cerkvi na vzhodnem delu Ljubljane.

Skupaj smo se odpravili do čudovitega bližnjega travnika z velikim hrastom na sredi, kjer smo se razdelili po starostnih skupinah in se znotraj le-teh spoznali z vsemi novimi člani, ki bojo z nami delili noro in edinstveno skavtsko pot – neprecenljivo. Po spoznavni igri in odhodom bobrov, ki so prerasli naš hlod, k volčičem, je sledilo premišljevanje o začetkih osebnih skavtskih poti, spraševanja kdo nas je navdušil, kdo je “krivec” v obliki »puščave« za člane vej IV in PP. Za volčiče in najmlajše bobre pa pogovor z Balujem in hkrati Čukom Malakom o začetkih skavtstva ter ustanovitelju Bi-Piju. Upamo, da bo naš župnik Simon zdržal z nami skozi celo leto, kljub razcepljeni osebnosti. 🙂

    

VV ter IV s PP so preskušali svoje znanje v igranju igre rovček v nekakšnem zaprtem stegovskem turnirju. Bobri pa so se sprehodili do bližnjega ribnika, kjer so videli veliko malih in velikih prebivalcev tamkajšnjega okolja – od želve, labodov in dveh prijateljev bobrov, ki sta nam na trenutke mahala v pozdrav. Morda smo pa le mi z velikimi oči, ki so videle prijatelje bobre, tako zaznavali.

Skupaj smo končali naše srečanje s sveto mašo v cerkvi Angelov varuhov v Zalogu. Tam smo zaključili s krajšimi sestanki za starše in hot dogi za večerjo. Vsi pa smo imeli enako željo. Da bo letošnje skavtsko leto tako lepo in pristno, kot je bil nepozaben ta skupni začetek leta za vse novince v naših vrstah.

Poročilo so sestavili in uredili vaši veliki bobri,
Glo, Ita in Keo 🙂