Piškoti in december

Kljub logistično težki nalogi, ki si jo zadamo s celodnevno koordinacijo več kot petdesetih oseb in produkcijo več kot dvesto paketov piškotov, smo se voditelji tudi letos odločili izvesti tradicionalno peko piškotov. Projekta se je držal renome napornega in zahtevnega, zakaj smo se ga torej zopet odločili obdržati?

Oseba sprva nemara pomisli na dohodek od prodaje, saj smo vendar le neprofitna organizacija, kateri dodaten dohodek omogoči bolj kvalitetno izvajanje aktivnosti.

Vendar ob pogledu preko monetarnih bonitet se razodane višji cilj. 

Župnišče napolni vonj sveže pečenih piškotov, otroškega smeha in božičnih melodij s kraguljčki. Pogled na volčiča, ki si smehljaje oblizuje z maso umazane prste, in na klanovca, ki bobru kaže, kako se zaveže pentlja na paketu piškotov, te ne pusti ravnodušnega. Kljub obilici piškotov se otrokom vztrajno poudarja, da je ves trud, ki ga vlagamo, nesebično namenjen polepšanju decembrskega časa bližnjim, ki bo morda te piškote delil z družino ob jutranji kavi ali večernem kakavu.

Božični čas je kakopak namenjen osrečevanju in razsvetljevanju drugih. Če bi poleg nakupa piškotov, radi delili praznični duh, vas pozivam h katerikoli obliki dobrodelnosti, ki je lahko morda denarna donacija raznim organizacijam, darovanje starih oblek, voluntiranje v ljudski kuhunji, sprehod s kužkom iz zavetišča ali mora le nakup revije Kralji ulice.

Blažene praznike vam želi Levinja da te kap.