Masterchef 2019

Volčiči smo se od 15. do 17. februarja 2019 odpravili na zimovanje. Kot je na spodnjih slikah lahko opaziti je bilo zimovanje bolj kot ne pomladovanje, če ne bi imeli oblečenih bund, bi se lahko kdo zmotil in rekel, da smo se odpravili na poletni tabor. A nič zato, vseeno smo se imeli super!

Zbrali smo se v petek pred našim brlogom, vsak z nahrbtnikom, ki je bil le za las manjši od nas. Bili smo nestrpni, nismo vedeli ne kam se odpravljamo, ne kaj bomo počeli. Polni veselja in z nasmehi do ušes smo se odpravili do železnega krokodila, ki nas je popeljal v neznano, ko nas je izpljunil je bila že skoraj noč, dobili smo v roke zemljevid in se odpravili na pot do našega začasnega brloga. Pot je bila pestra, saj smo morali sami ugotoviti kam moramo, včasih se je džungla odločila, da nas ne bo spustila naprej in smo se morali obrniti ter poiskati novo pot. Takoj, ko smo prišli v brlog smo zaprli oči in čisto vsi sanjali enako …

Dobili smo nalogo, da v svojih glavah poiščemo recept, ki ga imajo naši trebuščki najraje. A to še ni bilo vse, potem smo se odpravili en za drugim do letošnjih sodnikov. Spoznali smo Bineta, Jeleno, Karim, Luko, Gordona, Miho in Almo. Zakaj? Prišli smo vendar na avdicijo za Masterchef 2019. Srce nam je bilo malo hitreje, ker smo morali predstavljati svojo jed, a na srečo sodniki niso bili zares grozni, tako kot je Širkan. Ko smo vsi opravili svoj del, so nas na podlagi naših receptov razdelili v skupine in nas povabili na slastno večerjo.

Pravijo, da se dan po jutru pozna, zato smo se zbudili zgodaj v sobotno jutro, razgibali vse dele telesa, ki jih potrebujemo za kuhanje, se okrepčali z zajtrkom in že smo prejeli prvi izziv. Odpraviti smo se morali po začrtani poti okoli našega bivališča, a to še ni bilo vse. Med potjo so nam sodniki dajali izzive, spoznavali smo se s člani naših skupin, urili smo se v vztrajnosti, krepili naše mišice in še in še. Po uspešno opravljenem izzivu je sledil naslednji – pripraviti smo morali svojo jed, rižoto z zelenjavo in piščancem. Čisto sami in samo s pomočjo recepta (ter občasnimi nasveti sodnikov). Vsem nam je uspelo in tako, da smo lahko za kosilo svoje želodčke napolnili s slastno rižoto, ki smo jo pripravili. Seveda pa smo morali preveriti tudi rižoto svoje konkurence. Sodniki so jo poskusili in izbrali najboljše tri. A tekmovanja še zdaleč ni bilo konec. Miha nas je po kosilu naučil, kaj pomeni biti zmeren, odlična vrlina, ki jo mora poznati vsak kuhar pa tudi volčič. Tik pred večerjo pa je sledil že nov izziv – kuhanje Čili con Carneja. Beseda gre težko z jezika, a ko jo ješ si ne želiš, da bi njen okus kadarkoli šel z jezika. Spoznali smo, kako se reže čebula, da prsti ostanejo celi in tudi, kaj je skrivna sestavina čilija (jedilna čokolada). Kljub začetnim dvomom smo jo vseeno vrgli v posodo in moramo priznati, da smo pripravili res slastno jed. Tekmovanje se je že bližalo h koncu in čakal nas je še zadnji izziv. Včasih se v kuhinji zgodi, da izgubimo napis na posodici z začimbami in moramo ugotoviti, kaj se v njej nahaja. Sodniki so nam pripravili krožničke z različnimi začimbami in morali smo samo s pomočjo voha in okušanja ugotoviti, kaj je skrivnostni prah. Za nami je bil že dolg in naporen dan, zato smo po zadnjem izzivu samo popadali v postelje.

Na zadnji dan tekmovanja nas je zbudila že dobro znana himna Masterchefa, skočili smo v svoje čevlje in se dobro razgibali in ogreli za nov dan. Potem pa je napočil ključen trenutek tekmovanja – razglasitev rezultatov! Sodniki so vsakemu od kuharjev čestitali, saj je vsak od njih pokazal izjemne sposobnosti. Zmagovalna skupina pa je dobila še dodatne nagrade.

In kmalu po razglasitvi rezultatov tekmovanja smo se volčiči prebudili iz trdnega spanja in ugotovili, da navkljub sanjam o Masterchef tekmovanju, vseeno vemo, kako napraviti slastne jedi, ki smo se jih naučili tam.