Na poti za snegom

Klan Lj5 se je na skavtski dan spomina zbral v Fužinah z namenom, da bi počastili našega ustanovitelja in se odpravili na zimovanje v neznano.

Polni pričakovanja smo se hitro spravili v avtomobile in se odpeljali iz bele Ljubljane vse do Gornjega Gradu, kjer smo se dobro opremljeni podali v strm klanec in temno noč.
Pot je bila spolzka in strma, a ko smo osvojili Lepenatko se nam je ves trud povrnil s čudovitim razgledom na našo ljubo Slovenijo in težko pričakovanim Bivakom na Sedlu.
V bivaku smo se hitro udomačili, si pripravili večerjo in se ob zvokih kitare, družili pozno v noč.

Naslednje jutro narava seveda ni razočarala s svojo čudovitostjo, zato smo izkoristi to priložnost, osvojili vrh Lepenatke in v objektiv ujeli reklamo letošnjega tekmovanja čet Ljubljanske regije IV Zadetek. V dolino nas je zvabil omamen vonj kosila, ki nam je dal moči, da smo se popoldne preizkusili v svojih veščinah, si izdelali ležišče v gozdu in zakurili ogenj, ki nam je spekel večerjo. Ko se je zunaj spustila mrzla noč pa se je v naši koči vnela vroča debata, ki jo je nato zadušil zvok kitare in smrčanje utrujeno zadovoljnih skavtov.

V nedeljo smo se potrudili bivak za seboj pustiti malo lepši, kot smo ga prejeli, saj se vendar tako za skavte spodobi in se hitro odpravili v dolino, da bi ujeli nedeljsko sveto mašo in si pomahali v slovo.


Eksplozivna vidra