Postati super bober

Bobri v naravnem okolju – med hlodi.

Kolonija fužinskih bobrov z bobrišča imenovanega Blokišče odpravila na “zimovanje”. Vremenska napoved se je požvižgala na trenutni letni čas, a smo se vseeno zbrali na vznožju Svetega Jošta pri Kranju. Prav tam smo tudi začeli naše popotovanje na sam vrh.

Na poti pa smo bobri iskali super junake, ki smo jih zbirali in nosili s seboj. Ugotavljali smo, kdo so in kakšne so njihove super moči. Kmalu po kratki poti, a nič manj naporni, smo prišli do vrha. Tam sta nas čakali veverici Tik-Tak in Mik-Mak s slastno malico in nabrali smo si novih moči. Časa za počitek ni bilo veliko, saj je bila naša naloga, da vsak od nas postane super bober. Zato smo vzeli vse najdene super junake, in napisali na zvezde njihove super lastnosti, ki si jih želimo pridobiti tudi mi. Napeti od napenjanja možganov in iskanju super moči poiskanih super junakov je bil prepotreben odmor za sprostitev in igro bobrov.

Utrinek med iskanjem zvezd.
Nabiramo nove moči.
Veverički sta res dobri kuharici.

Kmalu smo bili spet lačni in spet sta prav prišli veverici Tik-Tak in Mik-Mak. Tudi tokrat sta pripravil odlično kosilo, katerega smo vsi z veseljem pojedli. Sledilo je malo odmora in skupnega druženja, ki smo ga porabili za družabne igre ter barvanje super bobrov, ki smo jih nalepili v naše bobrove dnevnike.

Nato smo odšli ven, kjer smo svoje znanje pomerili v spretnostnih preizkusih in v sodelovanju znotraj skupin. Preizkusili smo se v skupinskem odbijanju balonov čim daljši čas, ne da bi nam padli na tla. Prav tako smo kot skupina izdelovali bobre iz naravnih materialov in se krepili v skupinskih spretnostih pri prenašanju žogic na šotorki. Nato smo se odpravili na kratek sprehod, kjer smo se sprostili in še malo poigrali 😊.

Odbijanje balona.

Po odmoru smo začeli z najbolj ustvarjalnim delom. Izdelali smo naše super bobrove majice. Ko smo dali majice sušiti in smo pojedli našo drugo malico, smo se zbrali v skupnem prostoru, kjer smo veliki bobri povedali zgodbo o Super bobru. A nenadoma so se zunaj pojavili svetlobni znaki, ki smo jih hitro opazili skozi okno. Po kratkem premisleku smo se odločili, da bomo se odpravili ven pogledat, kdo je te svetlobne znake naredil. Takoj ko smo prišli ven, smo našli pismo. To je bilo poslano od samega Super bobra. Na njem je pisalo, da moremo najti skriti zaklad. Našli pa ga bomo le, če bomo pozorno opazovali našo okolico in sledili svetlobnim znakom. Brez večjih zadržkov smo se kljub temi odpravili iskati zaklad. Globoko v temni gozd so nas vodile svetleče sledi. Hitro smo zaklad odnesli v našo hišo, kjer nas je že čakala večerja. Sledilo je odpiranje zaklada in naša super zabava za najden zaklad.

Bober in Trden jez!

Zadnji dan nas je obiskal Čuk Malak, ki je povedal veliko modrega in tudi pripravil bogoslužje za nas in naše starše. Končali smo s kratko predstavitev in druženjem ob slastnih prigrizkih naših dragih staršev. Na kratko lahko rečmo: “To je bil res SUPER vikend!” 🙂

Do naslednjega srečanja pa naj bo: Trden jez!