KULTURNIK 2019 – Slovenci in tolarji

Prelepega sobotnega jutra, 30. 3. 2019, je že vse dišalo po kulturniku. Voditelji so že zgodaj zjutraj letali okoli in mirili svoje živce… Kje so rekviziti za točko levinj, kje le je tisti rdeči trak in kam za vraga je šel Cankarjev kip? Voditelji smo se nato le zbrali in poskrbeli, da je bilo vse na svojem mestu.

Ko smo se pred gledališko dvorano Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana nabrali vsi skavti, smo hitro odbrzeli v dvorano in tako opravili še zadnje pevske vaje, kot tudi zadnjo generalko. Uskladiti je bilo treba namreč luči, projekcijo in mikrofone z nastopajočimi.

Ura pa se ni zmenila za nas in vztrajno bila naprej. Tako je napočil čas, ura je bila 16.30, čas je bil za akcijo! Vsi v kroje in na svoja mesta, povezovalca v garderobo, voditelji v zaodrje in gremo!!

Tema letošnjega kulturnika so bili Slovenci in tolarji, naš namen pa je bil, da vas opomnimo o Slovencih, ki so včasih krasili papirnat denar in zakaj so sploh pristali tam.

Tako so nas Bobri popeljali skozi življenje Trubarja, volčiči skozi življenje Valvasorja, Izvidniki skozi življenja Vege, Jakopiča, Gallusa, Plečnika in Prešerna, popotniki so pokazali nekaj o Ivani Kobilici ter SKVOjevci nekaj o Cankarju.

Celotna prireditev je potekala tekoče in brez večjih tehničnih napak. Tako upamo, da ste tudi letos kar se da uživali in da se nam znova pridružite prihodnje leto. Do takrat pa trden jez, dober lov, bodite pripravljeni in srečno pot!

SKVO Ljubljane 5