Ostali smo brez brloga …

Krdelo je trdno, če držimo skupaj, sodelujemo, si pomagamo in smo med seboj prijatelji. Pomemben del našega krdela pa je tudi naš brlog. Dolga leta smo bivali v njem, ustvarjali spomine … Prejšnji petek pa nas je pričakalo razdejanje. Čil nam je že prej pošiljal pisma o nenavadnih dogajanjih v džungli, a smo bili previdni in upali na najboljše. Vendar nam ni uspelo. Širkan je našel naš brlog, ga zavzel in razdejal. Bil je čas za krizni načrt, ki so ga stari volkovi sprejeli na skali posveta mnogo pomladi nazaj.

Zbrali smo se v soboto 13. 4. 2019 pri cerkvi sv. Urha. Ravno prav daleč, da naš Širkan ne najde, ravno prav stran od človeške vasi in ravno na robu nam še znane džungle. Priporočili smo se velikemu Thaju, se razgibali in potrenirali, kako bi pretepli Širkana, če bi nas napadel. Potem pa smo se odpravili naprej po skrivni poti do lokacije našega zasilnega brloga.

Ustavili smo se na mestu, kjer smo nekoč že imeli brlog. Hitro smo ugotovili, da je mesto za naše krdelo premajhno, prav tako pa smo vedeli, da nas je Širkan tam enkrat že obiskal. Vseeno pa smo si vzeli nekaj časa, da smo se naučili vozle, ki nam bodo pomagali pri gradnji, nam pomagali pri vlečenju hlodov iz gozda ali pa prenašanju poškodovancev.

Kmalu smo prišli do popolnega mesta za naš nov brlog. Postavili smo si streho nad glavo, zgradili dnevno sobo, odprli gostilno …

Medtem je Bagira odšel na lov, saj je v naših trebuščkih že malo krulilo. Dolgo časa ga ni bilo nazaj, zato nas je začelo že malo skrbeti. Ravno takrat je mimo priletel Čil z novico, da je Bagira v stiski in, da mu moramo priskočiti na pomoč. Hitro smo odšli na pot in res srečali utrujenega Bagiro, ki je premagal že kar nekaj Bandarlogov. Videli pa smo tudi nekaj groznega. Čisto blizu nas je spal Širkan! Hitro smo morali ukrepati. Kač Kaj je kot edina džungelska žival, ki se ne boji rdeče rože prevzel pobudo in jo prižgal čisto blizu Širkana. Volčiči smo se umaknili na vrh hriba in opazovali, če se moramo podat v napad. Na srečo je Širkana že rdeča roža in par Akelinih rjovenj prestrašilo dovolj, da je pobegnil, mi pa smo se lahko posladkali z odličnim bikom, ki ga je ulovil Bagira.

Uspelo pregnati Širkana in sedaj se lahko varno vrnemo v svoj brlog.