SREČAnje 2019

Sreča je v srečanju … in res je bilo tako. Skavtski voditelji smo to srečo občutili na taboru voditeljev, ki je potekal od 5. do 11. 8. 2019. Zbralo se nas je več kot 500 in vsak je srečo občutil na svoj način.

Tabor se je začel čisto drugače kot običajno. No začetek je bil enak, le da ga voditelji nismo več vajeni. En večer prej so se nam porajala vprašanja, kam gremo, kaj bomo počeli, ali res potrebujem s seboj gojzarje, kaj pa šotorko? Ko si že nekaj časa voditelj in držiš vajeti v rokah pozabiš, kako se je pustiti presenetiti. Skratka, v ponedeljek smo se zbrali, obiskal nas je nekdanji voditelj Rok Mejač in nam predal škatlo. Vsak izmed SKVO-jev (SKVO = skupnost voditeljev) je za prva dva dneva tabora dobil posebno nalogo. Mi smo se srečali z ljubljanskimi brezdomci. Pomagali smo v dnevnem centru za brezdomce (http://www.brezdomec.si/node/20). Spoznali smo, kako poteka njihov dan, jih obiskali na terenu, pomagali pri urejanju njihovih prostorov, se družili z njimi in jih spoznavali. Za vse nas je bila izkušnja in pol. Seveda nismo videli brezdomcev prvič, smo pa verjetno prvič opazili, da so čisto običajni ljudje, kot ti in jaz. In ta izkušnja nam pomaga videti svet za odtenek drugače.

Preostanek tabora smo preživeli na tabornem prostoru. Med tednom smo se povezovali znotraj SKVO-ja, učili smo se novih veščin, spoznavali nove ljudi, analizirali naše stege, si delili izkušnje, sedeli ob ognju z gosti, peli na koncertih, se družili z Gospodom … in še bi lahko naštevali. Tabor je bil nepozabno SREČAnje in hvala organizatorjem tabora, da ste nam pričarali ta tabor, kjer smo lahko bili tudi voditelji le udeleženci.

© foto: http://srecanje.skavt.net/fotogalerija/