SKVO vikend

Ste se kdaj spraševali, zakaj se skavtske aktivnosti začnejo šele oktobra, čeprav se šolsko leto začne že septembra?

Skavti temeljimo na prostovoljcih, v našem primeru smo to predvsem študentje. Vsako leto moramo dogodke pripraviti že pred začetkom, zato si raje vzamemo malo več časa in izkoristimo zadnje žarke poletnega septembrskega sonca (včasih tudi posezonske popuste, ker vsi vemo, da imamo med sezono poletne tabore).

Letos smo se skavtski voditelji Ljubljane 5, v našem pomlajenem sestavu, odpravili ven iz betonske džungle. Šli smo v Podnanos na svež primorski zrak, da so naši možgani lažje funkcionirali in da je sveža burja prinesla nove ideje za naše delovanje. Ne bom dolgovezila z vsem, kar smo počeli, malo zato, ker ne želim spodbujati zehanja med branjem, malo pa tudi zato, da boste tekom leta lahko še kdaj presenečeni. Zadali smo si namen, cilje, pregledali, kaj smo v preteklosti počeli dobro, kaj slabo, kaj želimo nadaljevati in kje želimo začeti na novo.

S krstom v SKVO smo sprejeli nove voditelje – polagam vam na srce: prehlad hitro mine, spomini pa so večni. Izvolili smo tudi novo stegovodjo (ena izmed dveh voditeljic na spodnji sliki).

Naša druženja niso nikoli samo uradna in vedno poskrbimo, da se zabavamo, pa tudi če je to le sedenje ob ognju, peka sača, palačink, igranje harmonike, raziskovanje hiše, delanje stoj, igranje Dobbla, Dixita …

SKVO vikend smo zaključili s predstavitvijo po sosednjih župnijah in se s tem trudili k nam privabiti nove člane. Če se nam želiš pridružiti tudi ti, ali pa želiš k skavtom pripeljati še svojega prijatelja, si preberi: http://ljubljana5.skavt.net/pridruzi-se/