Volčiči mladiči so bili sprejeti v krdelo!

V petek, 22.11.2019 smo se pripadniki Krdela, ki tuli kot bi bobnelo zbrali pred brlogom z namenom, da naredimo nekaj velikega in pomembnega.

Malo nas je zeblo v šape, zato smo za začetek po trenirali svoj beg in lov v primeru, da bi nas kdaj napadle džungelske živali brez postave. Nato pa je igro ustavil Akela, ki je naznanil, da nas danes čaka nekaj zelo pomembnega. Danes bomo medse uradno sprejeli naše volčiče mladiče, saj se bomo odpravili na skalo posveta. Hitro smo se napotili v brlog, ker smo z izvrstno večerjo napolnili svoje želodčke in se temeljito pripravili na slovesnost, ki je sledila. Siti in pripravljeni smo se nato podali v noč, da bi bili priče, ko Akela na naše dobre besede častno sprejme volčiče mladiče in vsi skupaj postanemo eno krdelo. In res je bilo lepo in slovesno. S ponosom smo jih opazovali, kako so posamično stopali pred Akelo, prejeli dobre besede, se na skali posveta pomaknili više, nam v volčjem pozdravu želeli dober lov in na koncu združeno zatulili v noč.
Da bi dogodku ustrezno praznovali nam je Bagira ujel bika in nam pustil, da smo ga s slastjo pojedli in se tako poveselili in potrdili slovesnost.
Zadovoljni in prijetno utrujeni smo si nato poiskali vsak svoj prostorček v brlogu, prisluhnili pravljici in legli k počitku. Naslednji dan nam je Balu pri katehezi razložil kaj pomeni biti sprejet v krdelo potem pa smo se počasi (nekateri z novimi kožuščki) odpravili domov.