Prigode iz dežele Nije

Letošnje zimovanje je bilo posebno, saj smo prvič po dolgem času, imeli stegovo zimovanje. To pomeni, da so se vse veje, od bobrov do klana, odpravile na skupno zimovanje.

Dne 21. 2. smo se v zgodnih jutranjih urah, zbrali pred cerkvijo na Fužinah in se podali na zimovanje. Čeprav so bile temperature daleč od zimskih, nas to ni prav zelo motilo.

Po prihodu v Vipavo smo se podali na krajši pohod, do dežele Nije. Spoznali smo Petra Pana in ostale najdenčke. Preostanek petka smo se preko igre spoprijateljili z najdenčki in Petrom Panom. Volčiči spoznali čudesa pravljične dežele, medtem ko so izvidniki postavili veličastno trdnjavo.

V soboto smo se zbudili v prijetno sončno jutro in se podali na lov za hrano. Ker smo tako marljivo iskali in se borili za hrano, nam je kosilo še posebej teknilo. V soboto so se nam pridružili tudi bobri, ki so skrivno pot do dežele Nije našli s pomočjo zvezd.

Popoldan so volčiči in izvidniki med igranjem spretnostnih iger na obrobju gozda našli gusarsko zastavo. Nespametno smo jo vzeli seboj v hišo. Bobri so izdelovali podobne kape, kot Peter Pan, da bi se lahko spoprijateljili z njim. Keo je bobrom tudi pokazal, kaj pomeni prijateljstvo. Potem pa so bobri s spretnimi tačkami naredili magične kozarce, ki privabljajo vile. Ker so bili bobri zelo spretni, jim je ostal čas tudi za izgradnjo trdnega jezu, ki bi deželo Nije obvaroval pred gusarskim vdorom.

Med večerjo je do nas prišla strašna vest … Gusarji jezni zaradi ukradene zastave, so ugrabili Petra Pana in nas pozvali na bitko za deželo Nije.

Kljub začetnem strahu, nam je s skupnimi močmi, uspelo premagati strašne gusarje in njihovega kapitana Kljuko. Vsak izmed nas je prispeval delček, da smo si lahko prislužili nazaj našega Petra Pana. Po porazu, so gusarji za vedno zapustili deželo Nije.

Našo pustolovščino smo končali dne 22. 2. s sveto mašo, v objemu narave in s kratko pogostijo s starši.

Trden jez, dober lov, bodi pripravljen in srečno pot!