Zoomovanje IV 2021

Letošnje zimovanje čete Mulci na zeleni ulci je potekalo kar preko Zooma. V petek zvečer (5. 3. 2021), se je vsak izmed nas, v udobju svojega doma, priklopil na srečanje preko računalnika/telefona/tablice. Povedali so nam, kako bo potekalo letošnje zimovanje, potem pa smo se v manjših skupinah (po sobah) igrali različne igre: Kdo najhitreje prinese zaželen predmet, Kdo prepozna osebe iz zamegljenih slik in Kdo ugotovi, kaj govori skavt z izklopljenim mikrofonom 🙂 . Ob koncu srečanja smo zmolili za lahko noč, vendar to še zdaleč ni bil konec. Takrat se je naše “drugačno” zimovanje šele začelo.

Na spletni strani smo začeli dobivati najrazličnejše izzive, ki so se nadaljevali skozi celotni naslednji dan. Izvidniki in vodnice smo jih skrbno izpolnjevali. Kljub temu, da je bilo zunaj sonce, ni bilo ravno toplo in na trenutke je bilo tudi vetrovno. Seveda nas to ni ustavilo, ko smo se morali odpraviti ven, da opravimo kakšen izziv. Nekateri so bili lažji, spet drugi malo težji, a prav preko teh izzivov je bila četa povezana na nek svoj način. Vedeli smo, da izzive opravljamo v skupnem duhu (pa čeprav na različnih koncih Ljubljane). Počutili smo se, kot da bi bili na pravem zimovanju, saj so nas izzivi gnali k temu, da smo morali zgodaj vstati, imeti jutranjo telovadbo, jesti zdravo malico, iti na orientacijski sprehod in ponoči spati na tleh na armafleksu v spalki. V soboto zvečer smo se zopet zbrali preko Zooma in si izmenjali naše izkušnje tekom dneva ter si ogledali slike, ki smo jih čez dan pošiljali voditeljem. Tako so lahko videli, da je četa k izzivom resno pristopila.

Tudi v soboto zvečer nas je računalnik naključno razvrstil v posamezne sobe, da smo se lahko igrali kakšno igro in se bolje spoznali med seboj (ne samo znotraj svojih vodov). Kot se spodobi smo večer zaključili z molitvijo za lahko noč in se odpravili spat v upanju, da bomo lahko kmalu spet vsi skupaj. Želimo si, da bi bile naslednje dogodivščine izpeljane tudi že v živo.

Laetitia Gayet

Na povezavi si lahko preberete izzive, v spodnji galeriji pa si oglejte naše fotografije 😉