Pridruži se nam!

Če te mika skavtsko življenje in bi rad okusil vsaj malo tistega, kar ti kaže Bear Grylls po TVju, te vabimo, da se nam pridružiš.

Spodaj si lahko pogledaš, v katero starostno skupino spadaš.

 

6 – 8 let: BOBRI IN BOBROVKE (BB)

Živimo v koloniji in radi raziskujemo okolico našega jezu. Preko zgodbe Prijatelji gozda poudarjamo pomen družine in prijateljev, gradimo trden jez in spoznavamo zaklade, ki jih ponuja gozd.

Geslo: Trden jez!

 

8 – 10 let: VOLČIČI IN VOLKULJICE (VV)

V krdelu, prek ročnih spretnosti, igre, medsebojne pomoči, življenja v naravi, zgodb iz Knjige o džungli (Rudyard Kipling), džungelske postave, do prijateljstva. Skupaj gremo na love v veliko in skrivnostno džunglo.

Geslo: Kar najbolje!

 

11 – 16 let: IZVIDNIKI IN VODNICE (IV)

V manjših skupinah – vodih, z uporabo veščin življenja v naravi – orientacije, priprave hrane, postavljanja zgradb iz lesa in vrvi.

Vrhunec: tabor – polno izzivov, iger, športa, tabornega ognja, nočnih straž, izletov, potepov, spanja v šotoru, bivakih, proga preživetja …

Geslo: Bodi pripravljen!

 

16 – 21 let: POPOTNIKI IN POPOTNICE (PP)

V noviciatu in klanu – izleti, potovalni tabori, potovanje le z nahrbtnikom, pesem na ustih, dolgi večerni pogovori, spanje v bivakih, skupnost, kjer si resnično sprejet, prijatelji, služenje (prostovoljna pomoč), ki te navda z veseljem, srečevanje z drugimi skavti, mednarodni tabori.

Geslo: Služiti!

 

19 let – : VODITELJI IN VODITELJICE (SKVO)

Voditeljice in voditelji so motor vsakega stega; mnogi pravijo, da so največ pridobili kot voditelji. Skavtski voditelji se naučijo veščin dela z ljudmi, financiranja, vodenja projektov, veščin, organiziranja, vodenja, kako vzgajati ipd.

 

Kako priti do nas? Pokliči nas ali pošlji email in dobiš vse potrebne informacije! Lahko pa obiščeš tudi spletno stran Postani skavt, kjer dobiš kontakt vseh stegov v Sloveniji.