Bobri in Bobrovke (BB)

Starost: 6–7 let oz. 1. in 2. razred

BOBRI IN BOBROVKE SMO NAJMLAJŠI IZMED SKAVTOV. SKUPAJ Z VELIKIMI BOBRI – KEOM, ITO, GLOJEM IN ČUKOM MALAKOM ŽIVIMO V BOBRIŠČU. VEDNO SE TRUDIMO, DA BI BIL NAŠ JEZ VELIK IN TRDEN, ZATO PRIDNO NABIRAMO HLODE TER OPRAVLJAMO IZZIVE. NAŠE DNI V KOLONIJI PREŽIVLJAMO V DRUŽBI SVOJIH PRIJATELJEV, SE UČIMO SODELOVANJA IN SOBIVANJA. POGOSTO SE ODPRAVIMO RAZISKOVAT NAŠO OKOLICO IN ČEZ CELO LETO SPOZNAVAMO ZGODBO O PRIJATELJIH GOZDA. VČASIH PA NAM JO ZAGODEJO TUDI NEVARNI ROSOMAHI, TAKRAT SE JIM POGUMO POSTAVIMO PO ROBU. 

SREČUJEMO SE 2-KRAT MESEČNO IN RAZISKUJEMO OKOLICO NAŠEGA JEZU. SREČANJA POTEKAJO V PROSTORIH ŽUPNIŠČA ALI PA NEKJE V BLIŽINI. VEČKRAT SE ODPRAVIMO NA KRAJŠE IZLETE, IMAMO 2 DNEVNI ZIMSKI TABOR IN 3-DNEVNI POLETNI TABOR.

Zakon bobrov pravi: BOBER JE DOBER! Zato se trudimo, da bi vsak bober spoznaval, kaj je dobro, se učil življenja v skupnosti in postajal vedno bolj samostojen. Poudarjamo pomen vrstnikov in družine. S sodelovanjem s starši poskušamo oblikovati kakovosten program, prilagojen potrebam otrok, in vzgajati po skavtski metodi.

TRDEN JEZ!

KEO, ITA, GLO IN ČUK MALAK

path3418