Odrasli skavti

SKAVTSTVO NI LE IGRA ZA OTROKE, JE TUDI NAČIN ŽIVLJENJA ODRASLIH!

tako je napisal Robert Baden Powell, ustanovitelj skavtstva, in tako pravimo tudi mi, ODRASLI SKAVTI NA FUŽINAH.  Prav gotovo nas poznate in ste nas že kje srečali: v cerkvi pri sv. maši, pri molitvah, na cesti, v bloku, na kakšnem romanju ali skavtskemu potepu. Morda ste samo slišali za nas, pa ne veste, kdo smo, kaj smo in zakaj smo…

SE BOMO KAR TAKOJ PREDSTAVILI:

Odrasli skavti smo čisto normalni ljudje, ki živimo po skavtski obljubi in skavtskih zakonih tudi v svoji odrasli dobi. Večina smo starši otrok, ki so člani mladinskega gibanja, lahko pa se nam pridruži  kdorkoli drugi. Na Fužinah obstajamo že kar nekaj let.  

IN KAJ POČNEMO?

Srečujemo se 1x  mesečno VSAKO TRETJO SOBOTO V MESECU PO VEČERNI MAŠI. Na naših srečanjih se učimo skavtskih spretnosti , prepevamo, se pogovarjamo, prisluhnemo našim gostom  in skrbimo tudi za svoj duhovni razvoj.

Poleti in pozimi odidemo na nekajdnevni tabor v naravo. Pravkar smo se vrnili iz enotedenskega delovnega tabora v Dalmaciji. Na taborih živimo preprosto skavtsko življenje in si nabiramo  novih življenskih moči. Radi gremo tudi na enodnevne izlete v naravo. Družimo se s skavti iz drugih bratovščin po Sloveniji , pa tudi s tistimi čez mejo.

Sodelujemo pri svetih mašah in pomagamo v župniji, kjer je potrebno.Vključujemo se v socialno delo v lokalni, pa tudi v širši skupnosti.

MI SMO SKAVTI…

Mi smo skavti,
ne zmikavti,
ki bi kradli in lagali
in ves dan samo čakali,
da bi slastne in debele
piške v usta nam letele.

Mi smo bratje,
urni škratje,
delamo in se krepimo,
ko se vztrajnosti učimo,
naj bo dan ali tema,
razpetačez obok neba.

Gore, polja in obzorje,
vsa narava, sinje morje,
zdaj viharno, zdaj spočito,
tja do skrajnih mej razlito.
Vse to čudovito stvarstvo,
Bog zaupa skavtu v varstvo.

Skavt s Fužin to ve in zna,
moli in slavi Boga.

POSEBEJ ZA FUŽINSKE SKAVTE IN NJIHOVEGA
DUHOVNEGA ASISTENTA NAPISALA BERTA GOLOB

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja